sobota 16. ledna 2016

Mousse au chocolat – hříšně dobré mlsání


  "Honí" mě mlsná a miluju čokoládu. Mám doma nějaké zásoby této pochutiny a tak jsem se rozhodla připravit čokoládovou pěnu. Jen tak, třeba jako dezert k věčeři. Věřte, je jednoduchá a hříšně božská!


Co budete potřebovat:
pozn.: ingredience vystačí pro 4 normální lidi nebo jen 2 čokoholiky (jako jsem já)
170g kvalitní čokolády (60% a více)
80 ml mléka
4 bílky z čerstvých vajec
1 žloutek
1-2 lžíce cukru
oříšky a mátu na ozdobu (ovoce, sušenky, co kdo máte rád)


Postup:
   Připravíme si vodní lázeň, ve které čokoládu rozpustíme. Ohřejeme mléko a přilijeme k rozehřáté čokoládě. Zatřeme žloutek a necháme čokoládu zchladnout.

   Bílky spolu s cukrem vyšleháme v hustý sníh. Třetinu bílkového sněhu ihned vetřeme do čokolády a stěrkou řádně promícháme. Poté přidáme i zbytek sněhu. Jemně směs promíchávat, tak abychom nezničili vzduchové bublinky v bílkovém sněhu.

   Hotovou čokoládovou pěnu nalijeme do šálků. Necháme v ledničce vychladnout. Před servírováním dozdobíme oříšky, ovocem, mátou nebo čokoládovými hoblinkami.



Život na severu

1 komentář: