Mousse
au chocolat – hříšně
dobré mlsání
"Honí" mě mlsná a
miluju čokoládu. Mám doma nějaké zásoby této pochutiny a tak
jsem se rozhodla připravit čokoládovou pěnu. Jen tak, třeba jako
dezert k věčeři. Věřte, je jednoduchá a hříšně božská!
Co budete
potřebovat:
pozn.:
ingredience vystačí pro 4 normální lidi nebo jen 2 čokoholiky
(jako jsem já)
170g kvalitní
čokolády (60% a více)
80 ml mléka
4 bílky z čerstvých vajec
1 žloutek
1-2 lžíce cukru
80 ml mléka
4 bílky z čerstvých vajec
1 žloutek
1-2 lžíce cukru
oříšky a mátu na
ozdobu (ovoce, sušenky, co kdo máte rád)
Postup:
Připravíme si
vodní lázeň, ve které čokoládu rozpustíme. Ohřejeme mléko a
přilijeme k rozehřáté čokoládě. Zatřeme žloutek a necháme
čokoládu zchladnout.
Bílky spolu s cukrem vyšleháme v
hustý sníh. Třetinu bílkového sněhu ihned
vetřeme do čokolády a stěrkou řádně promícháme. Poté přidáme i
zbytek sněhu. Jemně směs promíchávat, tak abychom nezničili
vzduchové bublinky v bílkovém sněhu.
Hotovou čokoládovou
pěnu nalijeme do šálků. Necháme v ledničce vychladnout. Před
servírováním dozdobíme oříšky, ovocem, mátou nebo
čokoládovými hoblinkami.
Ňam to musím zkusit :)
OdpovědětVymazat