neděle 24. dubna 2016

Francouzský hruškový koláč – slavíme svátek 
 
Na Islandu nemají jmenný kalendář tak jako u nás. A jelikož 23.4 byl svátek Vojty malinko jsme to spolu oslavili. Z práce jsem jako každý pátek dostala výslužku ovoce – tentokrát taška plná hrušek, banánů, kiwi a mandarinek. A protože už jsem dlouho koukala po receptu na hruškový koláč vrhla jsem se na něj a byl výborný. 

 

Suroviny

  • 100 g másla
  • 120 g cukru krystal
  • 240 g hladké mouky
  • špetka prášku do pečiva nebo jedlé sody
  • mletá skořice
  • 6 bílků
  • 2 lžíce medu
  • 4 hrušky
  • 1 bílý jogurt (Skyr)

Postup:
Dno formy vyložte pečicím papírem, ten potřete medem. Hrušky očistěte, rozkrájejte na dílky a rozložte na med. Utřete do pěny máslo s cukrem, přidejte mouku s práškem do pečiva a vidličkou vypracujte drobenku. Do ní zamíchejte sníh z bílků a těsto nalijte na hrušky. Pečte na 175 stupňů cca 40-45 minut. Po upečení nechte 10 minut vychladnout a pak obraťte vzhůru nohama na talíř.

Dobrou chuť
Život na severu

1 komentář:

  1. Vypadá to velice "mňamkově", koukám, že se nakonec budu učit od dcery, která je tak strašně daleko vařit a péct. Jen tak dál, už se těším na další příspěvky na blogu :-)

    OdpovědětVymazat