Život máme sladký - Dort Pavlova
Honí
nás mlsná, a jelikož v lednici máme jen vajíčka, smetanu a
ovoce. Rozhodla jsem se vyzkoušet dort Pavlova. Měl by být
jednoduchý, tak do toho:
Suroviny:
4
bílky
250g
cukru
špetka
soli
1
lžička kukuřičného škrobu
1
lžička citrónové šťávy
Na
ozdobu:
smetana
ke šlehání
ovoce
dle chuti (jahody, kiwi, maliny, rybíz, borůvky) doporučuji
kyselejší ovoce, aby byla kombinace se sladkým dortem vyvážená
Bílky
se solí vyšleháme v tuhý sníh. Poté postupně a pomalu
přisypáváme cukr. Až se nám začínají dělat lesklé špičky
přidáme škrob rozmíchaný v citrónové šťávě. Pořádně
zašleháme. Nádobu na pečení vyložíme pečícícm papírem a
lžící na sebe vrstvíme připravené těsto.
Protože se Pavlova
špatně krájí, většinou dělám jednolitvé porce. Záleží na
Vás. Troubu si předehřejte na 200°C a těsně před vložením do
trouby teplotu stáhněte na 100°C. Pečte cca 1 hodinu. Pavlova by
měla být napovrchu křehká, křupavá, ale uvnitř ještě vláčná.
Nechte vychlanout. Lepší je nechat odležet až do druhého dne.
Ušlehejte smetanu, nakrájejte ovoce a Pavlovu ozdobte tesně před
servírováním.
Dobrou
chuť
Život
na severu
Žádné komentáře:
Okomentovat