sobota 16. dubna 2016

Život máme sladký - Dort Pavlova

  Honí nás mlsná, a jelikož v lednici máme jen vajíčka, smetanu a ovoce. Rozhodla jsem se vyzkoušet dort Pavlova. Měl by být jednoduchý, tak do toho:

Suroviny:
4 bílky
250g cukru
špetka soli
1 lžička kukuřičného škrobu
1 lžička citrónové šťávy

Na ozdobu:
smetana ke šlehání
ovoce dle chuti (jahody, kiwi, maliny, rybíz, borůvky) doporučuji kyselejší ovoce, aby byla kombinace se sladkým dortem vyvážená



   Bílky se solí vyšleháme v tuhý sníh. Poté postupně a pomalu přisypáváme cukr. Až se nám začínají dělat lesklé špičky přidáme škrob rozmíchaný v citrónové šťávě. Pořádně zašleháme. Nádobu na pečení vyložíme pečícícm papírem a lžící na sebe vrstvíme připravené těsto. 

   Protože se Pavlova špatně krájí, většinou dělám jednolitvé porce. Záleží na Vás. Troubu si předehřejte na 200°C a těsně před vložením do trouby teplotu stáhněte na 100°C. Pečte cca 1 hodinu. Pavlova by měla být napovrchu křehká, křupavá, ale uvnitř ještě vláčná. Nechte vychlanout. Lepší je nechat odležet až do druhého dne. Ušlehejte smetanu, nakrájejte ovoce a Pavlovu ozdobte tesně před servírováním. 
 

Dobrou chuť
Život na severu

Žádné komentáře:

Okomentovat