Propršená listopadová
neděle
Dnešní
neděle je ve znamení zatažené oblohy, tedy typický Islandský
podzimní den. Sychravé počasí svádí k tomu zůstat doma a
lenošit. A co si připravit něco dobrého? Pravé čokoládové
cookies, hmmm. Už dlouho je chci vyzkoušet. Tak s chutí do toho.
Jsou skvělé.
Suroviny
240g
kvalitní čokolády
4
lžíce másla
2/3
hrnku hladké mouky
1/2
lžičky prášku do pečiva
1/2
lžičky soli
2 ks
vejce
1/4
hrnku cukr krystal (můžete nahradit hnědým cukrem)
1 ks
vanilkový lusk nebo skořice
150g
nasekaných ořechů (já dala lískové)
1 hrst
mandlí – na ozdobu
Postup
přípravy: Troubu předehřejeme na 180 stupňů a
připravíme si plech na pečení, který pokryjeme pečícím
papírem. Čokoládu spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni.
Vajíčka spolu s krystalovým cukrem a vanilkou (skořicí) utřeme,
přidáme rozpuštěnou čokoládu a důkladně spojíme. Do druhé
mísy si připravíme mouku smíchanou s jedlou sodou (prášek do
pečiva) a solí. Postupně zašleháme suché suroviny do čokolády.
Do připravené hmoty přidáme nasekané ořechy nebo nahrubo
nasekanou čokoládu a promícháme. Hrst oříšků nebo čokolády
si nechte stranou. Na plech tvoříme lžící sušenky, (1
vrchovatá polévková lžíce těsta na 1 sušenku). Po nakladení
na plech posypte zbytkem oříšků nebo čokolády. Pekla jsem při
teplotě 150 stupňů 15 - 20 minut dokud nejsou sušenky na povrchu
rozpraskané. Nechte vychladnout. Doporučuji sušenky na plech
ukládat ve vzdálenosti 5-7 cm od sebe, protože při pečení
trochu narostou.
Ty cookies vypadají opravdu úžasně, budu muset vyzkoušet taky :-)
OdpovědětVymazat